Choko overnight oats

Hokkaidosuppe med græskarkerner

IMG_20150913_204151-01

Når vi kommer hen på den her tid af året, suser efterårsvejret mere og mere udenfor, og regn, blæst og kulde bliver igen en del af hverdagen. Snot og hosten begynder at finde vej til os igen, og for mig – som har nedsat immunforsvar i forvejen – er snøften nærmest en fast del af mig hele efteråret og vinteren med.

Der findes derfor ikke noget bedre, end dejlig varm og nærende suppe til den ømme hals! Suppe er en super nem, sund og billig aftensmad, og så smager det jo bare S K Ø N T! 😀
Her skal understreges ordet billigt, for det er lige hvad det er, og hvad er bedre end billige, sunde, lækre, nemme løsninger når man, som jeg, er på SU?
Denne her suppe koster kun lige omkring 40-50 kr. at lave, og så er der til 2 gange, hvis man, som os, er 2 personer – opskriften er altså til 4 personer, men er man én kan den også sagtens fryses ned i portioner (er afprøvet), så man har til længere tid, hvis man ikke gider spise det sammen fire dage i træk 🙂

Prisen er her med både øko. græskar og fløde, og er medregnet at man har ‘basis’ ting derhjemme (ting som vi altid har), som for eksempel græskarkerner, skyr, løg og hvidløg.

Suppe kan laves i mange forskellige afskygninger, og tro mig, I vil komme til at finde flere og flere af dem herinde, som efteråret og vinteren skrider frem – for ja, jeg elsker suppe! :p
Men hvad er mere efterårsagtigt end græskar? Og især græskarsuppe, som helt klart er an af mine yndlings, og er indbegrebet af efterår for mig!

Opskrift

1 hokkaido græskar
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 l. hønsebouillon
Ca. 1 dl fløde
ca. 1½ dl æblecider (ligegyldigt hvilken)
Salt
Peber

Skyr
Græskarkerner – ristet

1. Start med at skære græskaret over på midten og fjern kerner og ‘kød’ og skær skallen/skrællen af. Skær det så ud i tern.
Hak løg og hvidløg, kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg blanke heri – skal ikke tage farve. Tilsæt nu græskar og steg med i 3-5 min., og krydr med salt og peber.

2. Tilsæt hønsebouillon, og giv et opkog. Lad det simre til græskar-ternene er blevet møre, ca. 15 min.

3. Blend suppen med en stavblender, og smag derefter til med fløde, cider, salt og peber. Det er ikke sikkert der behøver at komme hele den angivne mængde fløde og cider i, da det er meget efter smag, det er bare den mængde jeg ca. bruger, men prøv dig frem.

Server med ristede, evt. saltede, græskarkerner og en klat skyr, eller hvis det skal være ekstra godt – creme fraiche 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko overnight oats