Pink smoothie med vandmelon

Grove Fuldkorns Pølsebrød

IMG_20150812_193332-01

 

De her lækre grove pølsehorn er perfekte som et lækkert eftermiddagsmåltid når den lille sult melder sig, eller til at tage med i madpakken. Det at de er grove er med til at gøre, at man ikke kan spise så mange af dem (medmindre man er min kæreste), og de holder derfor også i længere tid. Jeg plejer at fryse nogen af dem ned imens de er helt friske, når de lige er kølet af – på den måde har du, når du tager dem op, helt friske pølsehorn igen. Hvis de ligger for længe inden de bliver frosset bliver de tørre, og det hjælper nedfrysningen i hvert fald ikke på. Resultatet bliver derfor meget tørre pølsehorn, som ingen faktisk rigtig gider at spise.

Der bliver til 10 stk. i denne opskrift, men man vil sagtens kunne strække dejen til en 12-14 stykker hvis man ruller den tyndere ud – så kommer de bare ikke nær så tyk dej omkring hver pølse, men hvis man ikke er så vild med det, så er det jo en god løsning 🙂

Der er, som I ser, honning i opskriften, og så tænker I nok: ‘honning i pølsebrød!?’, men tro mig, det gør virkelig noget godt for dit bagværk. Det er nemlig sådan, at gæret, som jo gør at din dej hæver og bliver dejlig blød og luftig, har brug for nogle forskellige ting for at kunne leve/gro i din dej, såsom varme – derfor lunkent vand – helst 37 grader – og hævning lunt sted, og derudover skal den bruge noget at leve af eller spise – sukker. Hvis ikke gæret har noget at leve af, vil dejen ikke hæve på samme måde, eller det vil i hvert fald tage længere tid, og den vil blive mere kompakt og ikke nær så ‘blød’. Derfor bruger jeg en smule honning i opskriften, kunne have brugt ‘rigtig’ sukker, men det vil jeg helst undgå, så derfor er honning det næstbedste.

Hvis man slet ikke ønsker at have nogen form for sukker i sine pølsebrød, kan det godt udelades – brødene vil stadig smage ens.Hvis man derimod ikke er så ‘bange’ for at få lidt sukker i, så gør det – jeg synes i hvert fald at det gør en forskel. Man kan også sagtens putte mere i hvis man vil, det gør det kun bedre fx 2-3 spsk. så bliver dit gær rigtig glad, og der vil tydeligt kunne ses en forskel i hævningen.

Jeg bruger også mere sukker eller honning når jeg bager de traditionelle bløde morgenboller eller søde boller, for det er bare bedre med en rigtig blød og luftig bolle frem for en kanonkugle 😉

Opskrift:

10 stk.

½ pakke gær
3 dl lunkent vand
2 spsk. olie
2 tsk. groft salt
1 lille spsk. honning
4 dl fuldkorns ølandshvede
1 ½ dl hvedemel
10 pølsehornspølser, almindelige halverede pølser eller kyllingepølser

Ketchup eller andet til at ‘smøre’ med eller putte i. Prøv fx med ost eller tomatpuré med basilikum eller oregano
1 æg til pensling
Birkes, sesamfrø, solsikkekerner eller andre kerner til at drysse ovenpå.

1. Gær opløses i vandet, og salt, olie og honning røres i. Herefter blandes de øvrige ingredienser i – dejen skal være blød, men uden at være alt for klistret.

2. Lad det hæve tildækket et lunt sted i minimum 45 minutter og gerne mere.

3. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund form, og del den op i 10 ‘pizza-stykker’.

IMG_20150812_175245-01

 

4. Smør hvert stykke med ketchup, og rul pølsen i fra den brede enden ind mod midten.

5. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensel med æg og drys med de ønskede kerner (jeg brugte birkes og sesamkerner).

6. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. til de er let gyldne. Lad køle af på en rist.

IMG_20150812_193256-01

God fornøjelse 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink smoothie med vandmelon