Spidskålsalat med æbler og soyamandler
Selvom sommeren og sommervejret er ved at gå på hæld, så kommer der alligevel her en rigtig lækker sommersalat, som er super simpel at lave, men smager rigtig lækkert og friskt. Jeg er af den tro, at hvis vi bare bliver ved med at holde fast og tro på at vejret fortsætte, så gør det, det nok. Det virker dog ikke altid, men det skal ikke ødelægge mit sommer-køkken 😉
Lavede den til 3 personer i dag, og der var stadig lidt tilovers 🙂
Opskrift:
½ spidskål skåret i tynde strimler
1 æble skåret i tynde skiver
3 små forårsløg skåret i skiver
1-2 spsk. sesamfrø
30 g mandler
2 spsk. soya
Dressing:
2 spsk. olie
3 tsk. balsamico eddike
2 fed hvidløg
2 tsk. citronsaft
Salt og peber
Soyamandler:
Hæld mandler på en tør pande og tilsæt soya. Lad simre indtil soyaen er fordampet og tag dem så af og lad dem køle ned.
Dressing:
Hæld alle ingredienser i en skål og bland godt, så olie og eddike er ‘slået’ til små stykker som blander sig sammen. Smag til med salt og peber.
Salat:
Bland spidskål, æble og forårsløg i en skål eller et fad. Hak soyamandler groft. Lige inden servering hældes dressing over, samt mandler og sesamfrø og det hele blandes rundt, eller serveres som det er.
God fornøjelse 😀
Ingen kommentarer endnu