Lakridschokolader

De bedste romkugler

 IMG_20151028_183049

Der findes ikke noget bedre end en klassisk romkugle, så det var meget naturligt at prøve at finde på et lidt sundere alternativ, og de her er blevet SÅ gode, og skal helt klart prøves! 🙂

Opskrift
12 stk.

100 g bløde dadler (tørrede eller halv-friske)
3 spsk. havregryn
2 spsk. mandelmel
2 spsk. ren kakao
2 tsk. rom essens
ca. 2½ spsk vand
50 g mørk chokolade 70% eller derover
Valgfri krymmel

Bland alle ingredienser, undtagen chokolade, i en foodprocessor og kør i et par minutter til en ensartet masse. Tril til kugler og stil på køl.

Smelt chokolade over vandbad, og vend kuglerne heri. Tril nu i valgfri krymmel/topping som fx mandelmel, kokosmel eller det mere sjove farverige krymmel. Stil på køl min. 2 timer og nyd 😀

Herhjemme holder de ikke meget længe. Når først de er taget ud af køleskabet og sat på bordet, er de alle væk inden alt for længe, men hvis man er bedre til at ‘styre’ sig end os, så opbevares de bedst på køl, så skallen forbliver hård, og kan nok holde sig 2-3 dage 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakridschokolader