Rabarbersirup

Solbær-ribs saft

IMG_20150809_161246-02

 

Hjemmelavet saft er noget af det bedste der findes. I min familie har vi altid lavet og haft hjemmelavet saft, og har aldrig købt saft. Så derfor skal jeg selvfølgelig også have hjemmelavet saft nu jeg ikke bor hjemme længere. Jeg er heldig at få en ‘special delivery’ nogen gange, men her om sommeren, når jeg har været heldig at få fingre i en masse bær, så kommer de store gryder igang 🙂

Jeg laver saft af de bær jeg nu har, og denne gang var det altså 2½ kg solbær og ribs jeg havde plukket hjemme hos min bedstefar, da vi var på besøg hos ham, det var jo ikke så tosset.

Det blev til 2½ store glasflasker med saft – jeg vil dog her i opskriften’skrue’ lidt ned, så det passer med 1 kg bær pr. gryde, som bliver til ca. 1 flaske. Så kan man jo have så mange gryder igang som man lyster, jeg har bare ingen gryder som kan indeholde alle 2½ kg 😉

Opskrift:

1 kg bær – solbær, ribs, hindbær mm.
1½ l vand
300 g rørsukker
1 vaniljestang (kan undlades)

1. Skyl bær – stilke behøver ikke pilles af – og kom dem op i en stor gryde sammen med vand og sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom dem så også op i gryden sammen med den tomme stang. Kog det op og lad det simre ca. 15 min.

Hvis der kommer nogle urenheder (skum) op til overfladen, fjernes dette med en ske.

2. Når det har kogt hældes det igennem et klæde (viskestykke, stofble mm.) igennem en sigte over en skål. det kan godt tage lidt tid – vær sikker på at det hele er løbet igennem inden du fortsætter.

3. Når alt saften er siet kommes det tilbage i gryden, og koges op igen. Lad det nu koge i ca. 10 min.
Skold flasken i en smule atamon og kogende vand. Det er vigtigt at det kommer godt ud over det hele, og hæld det så ud – flasken skal ikke skylles bagefter!

4. Når saften har kogt er den klar til at hælde på flaske.

Skal ca. blandes i forholdet 1-4, og kan holde sig to måneders tid i køleskab.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersirup