Ribssirup

Rabarbersirup

IMG_20150809_161511-01

 

Det bedste ved sommer, synes jeg, er rabarber! Jeg elsker simpelthen denne frugt eller grøntsag, som det jo egentlig er, og kan ikke få nok, eller finde på nok ting at bruge dem til.

Jeg laver i forvejen rabarberkompot hele sommeren igennem, som jeg bruger til min morgenmad og til en lækker hurtig eftermiddags snack, hvis trangen skulle melde sig, og nu har jeg så prøvet at lave sirup af det.

Det blev en kæmpe succes, så selvfølgelig skal den opskrift deles. Jeg bruger siruppen på morgenmad, is, på cheesecake eller i en hurtig trifli, det smager skønt! 🙂

Opskrift:

300 g rabarber (jeg brugte vinterrabarber, som har en fin rød farve)
150 g sukker
2½ dl vand
1 vaniljestang

1. Rabarber renses, skylles og skæres i stykker á ca. to centimeter, kommes op i en gryde sammen med sukker og vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom dem op i gryden samen med den tomme stang.

2. Kog det op og lad det simre i ca. 20 min, hvis der kommer nogle urenheder op til overfladen (skum), kan disse fjernes med en ske.

3. Hæld det igennem en si over en skål, så ‘kødet’ bliver siet fra, og kom saften tilbage i gryden. Kog det igen op og lad koge ca. 5 min.
Du kan sagtens bruge det rabarber der bliver tilbage i sien – ‘kødet’, det er egentlig bare en tyk rabarberkompot, som du kan bruge på yoghurt eller andet.

4. Tag den flaske eller det glas du har tænkt siruppen skal hældes i, og skold det med en smule atamon og kogende vand. Sørg for det kommer godt rund i hele flasken/glasset, og hæld det så ud. Du skal ikke skylle flasken bagefter!

5. Nu er siruppen klar til at komme på glas/flaske. Dette kan være hvilket som helst glas elle flaske, bare det kan lukke tæt.

Kan holde sig en måneds tid på køl.

 

IMG_20150809_161524

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ribssirup